CategoriesUncategorized

Wrześniowe promocje Frubox!

Wrzesień już tu jest, a z nim garść soczystych promocji na pulpy Frubox!

Pulpy bez dodatków? Nie tym razem!

  • Zamów 14 opakowań i zgarnij 2 PULPY ZA DARMO! 
  • Albo zamów 7 opakowań i dorzucimy Ci 1 GRATIS!

Ale uwaga! Marakuja, Mango, Limonka i Cytryna są wyłączne z promocji. Ich zakup nie będzie premiowany!

100% owoców i nawet 20% rabatu!

  • Kupuj za 1000 zł netto i zgarnij sobie 15% rabatu!
  • Albo posmakuj zniżki 20%, robiąc zakupy za 2000 zł netto!

Niestety, te rabaty nie łączą się z dotychczasowo udzielonymi!

Promocje trwają do końca września lub wyczerpania zapasów.

Zrób swoje zakupy już teraz!

CategoriesUncategorized

Przepis na warstwowy deser z biszkoptami, jogurtem greckim, nasionami chia i pulpą mango.

Szukasz szybkiego, łatwego, ale jednocześnie wykwintnego deseru, który zaskoczy nie tylko Twoje kubki smakowe, ale również gości? Mamy coś specjalnego!

Składniki (600 g):

  • Pokruszone biszkopty lub ciasteczka owsiane (200 g)
  • Jogurt grecki (200 g)
  • Nasiona chia (2 łyżki)
  • Pulpa Frubox Mango (200 g)

Przygotowanie:

  1. Wymieszaj jogurt grecki z nasionami chia. Te małe nasionka zasysają wilgoć i pęcznieją, co dodaje deserowi ciekawej konsystencji.
  2. Na dno deserówki wsyp pokruszone biszkopty lub ciasteczka owsiane. Jest to pierwsza warstwa naszego deseru, która nada mu chrupkości.
  3. Następnie wlej warstwę jogurtu wymieszanego z nasionami chia. Nasiona chia dają jogurtowi przyjemną konsystencję i dodają wartości odżywczych.
  4. Na wierzch wyłóż pulpę z mango. Mango doda naszemu deserowi egzotycznego smaku i uroku.
  5. Teraz pozostaje tylko włożyć deser do lodówki na kilka godzin. To pozwoli wszystkim składnikom „połączyć się” i uzyskać maksymalny smak.

To już koniec! Jak widzisz, to przepis na deser, który jest nie tylko szybki i łatwy, ale także wygląda i smakuje niesamowicie. Na pewno zaskoczysz nim swoich gości na następnej kolacji. Spróbuj go sam i podziel się swoimi doświadczeniami! Smacznego!

CategoriesLODY Przepisy

Lody Mango

Nic nie schłodzi lepiej w upalne dni niż lekkie lody jogurtowe :-). Lody z mango, jogurtem greckim, kardamonem i limonką – to gęste i puszyste lody mango! Cudowne, przepyszne, orzeźwiające…    a przy tym bardzo szybkie do wykonania.

Składniki na lody mango (900 ml):

  • 1,5 pulpy FRUBOX z mango
  • 1,5 szklanki jogurtu naturalnego (najlepiej greckiego)
  • 1/4 łyżeczki zmielonego kardamonu
  • 1/4 – 1/3 szklanki syropu: syropu z agawy lub golden syrupu lub syropu klonowego (ten ostatni bardzo wpłynie na smak lodów, więc najlepiej wymieszać go z innym syropem)
  • świeżo otarta skórka i sok z limonki

Do mango dać resztę składników (syropy do smaku, zaczynając od mniejszej ilości) i zmiksować blenderem.

Schłodzone składniki zmiksować, przelać do pojemnika, włożyć do zamrażarki. Podczas chłodzenia mniej więcej co 30 minut przez pierwsze 3 godziny zmiksować, by nie wytworzyły się kryształki lodu i by lody były bardziej puszyste. Zamrozić.

Smacznego 🙂